Яка різниця між Шу і Шен пуером?
Шу — чорний, постферментованний, штучно зістарений, молодий (технології всього близько 40 років) чай. Шу & mdash; це імітація витриманого Шен Пуер. Технологія вологого скиртування дозволяє всього за кілька тижнів ферментувати чай до такої міри, яка в природних умовах досягається лише за багато десятків років дозрівання.
Колір настою: темний, бурий, темно-рубіновий, & laquo; нафтовий & raquo ;.
Смак: горіхи, шоколад, дим, чорнослив, деревина.
Шен & mdash; зелений пуер, древній, простий і, в той же час, самий складний і цікавий чай. Повільно дозріває з року в рік; витриманий Шен має колекційну цінність.
Колір настою: світлий, жовтий, прозорий.
Смак: сильна кислинка, сухофрукти, солодкий післясмак.
Хороший чай тільки китайський?
І так і ні. Китайський в співвідношенні ціна-якість, звичайно, лідирує. А ще є індійські, кенійські, тайванські, лаоські чаї! Серед китайських і тайваньських більше високоякісного чаю для церемоній, а Кенія і Індія зараз більше виробляють повсякденний недорогий чай.
Навіщо зливати першу заварку?
Перша заварка зливається у темних чаїв для промивання чаю від неминучої для будь-якого великого виробництва пилу, смітинок, найменшого брухту та ін. І ще — пресованим чаям промивка допомагає розкритися.
Пуер дійсно закопують в землю?
Це легенда. Ми особисто чай не закопуємо, та й таких, хто б закопував — не знаємо. Але варто зазначити, що аромат сильно ферментованого чорного Шу Пуер насправді володіє певним земленистим відтінком. А ще — горіховим, деревним, шоколадним, вершковим і навіть ароматом чорносливу. І всі ці відтінки виходять в процесі виробничого процесу « У Дуй », або вологого скиртування чайного сировини.
Пуерчіка бахнув ввечері - всю ніч не спав ... там наркотики якісь або кофеїн зашкалює?
Так, дійсно, іноді чай тонізує так, що заснути не виходить. У чаї кофеїну міститься не менше, а часом і більше, ніж в каві, проте це не зовсім кофеїн, ця речовина іншого типу, вона впливає набагато м'якше. Звичайно, на ніч пити міцний чай не рекомендується, бо він все-таки тонізує. Але пам'ятайте: все це дуже індивідуально. Є люди, які запросто засинають після міцного Шу Пуеру
А про наркотики в чаї все ж скажемо, що китайський чай неодноразово перевіряли на наявність в ньому заборонених речовин і нічого такого там не виявляли.
Чому заварки такі короткі?
Це просто ще один спосіб заварити чай. Спосіб це називається пролив. Він прекрасно підходить для того, щоб оцінити весь спектр смаку і аромату якісного чаю.
В чайник або гайвань маленького обсягу (зазвичай 100-300 мл) кладеться досить багато (5-10 грам) чаю, і заварюється швидкими проливами по кілька секунд, з поступовим збільшенням часу заварки. Таким чином з чаю виходить 5-10 порцій якісного чаю.
Ну а якщо чайник великий, а чаю туди покласти трохи, напій можна приготувати класичним способом настоювання, але при цьому виходить всього одна заварка. Спробуйте заварити один чай різними способами і відчуйте різницю.
Можна мені молочний улун?
Звичайно, у нас є цей чай. А ще ми не тільки розповімо про нього, але і запропонуємо більш цікаві альтернативи. Адже молочний улун завжди ароматизований. А у нас є натуральні чаї, що мають виразну молочну нотку в ароматі і смаку без будь-якої ароматизації.
Для вашого чаю спеціальний посуд потрібен?
Без зайвого сектантства зауважимо, що спеціальний посуд потрібен для будь-якого чаю. А вже чайник це, термос або гайвань — вирішувати вам. Звичайно, ми любимо заварювати якісний чай в якісній посуді. Це не тільки естетика, але і функціональність. Ісинські чайники, порцелянові гайвані, маленькі піали і красиві зливники. З розвитком захоплень хочеться мати спеціальні речі для дорогого душі хобі.
Чому так дорого?
Хороший продукт недешевий. А чай — це продукт, в який вкладаються величезні зусилля: вирощування, збір, складна багаторівнева обробка. Плюс витрати на тривале зберігання, перевезення і продаж. В рази приємніше пити чай не дешевий, а хороший, який до того ж ще набагато корисніше для здоров'я і володіє виразними органолептичними властивостями. Його ресурс більший — він заварюється довше, а витрата менші. Спробуйте і оцініть хороший чай хоча б один раз, і подібні питання у вас більше не виникатимуть.
Чи можна варити чай?
Ми так називаємо спосіб приготування чаю на вогні. Але як такого варіння тут не відбувається, при закипанні процес відразу зупиняється. Це цікавий і гарний спосіб приготувати чай — « варіння по Лу Юй ». При цьому деякі чаї цікаво і по-новому розкриваються, а ще це дозволяє напоїти невеликою кількістю чаю більше гостей.
І про чифир. Ми ставимося до чаю з великою повагою і беремо від нього тільки хороше. Ми за здоровий спосіб життя, а при довгjve варінні чай стає отруйним.
Спробував у друга пуер - так це взагалі пити неможливо!
Пуер — це самобутній і трохи навіть екзотичний чай. Деякі закохуються в нього відразу, деякі, навпаки, починають пити різні чаї, а пуер тільки через якийсь час. Спробуйте пуери у нас. Для чайної процедури важливо все: вода, сам чай, посуд, спосіб заварювання, а також емоційний настрій.
Замовив пуер на AliExpress, там вийшло дешевше
Ціна — це комплексна оцінка будь-якого товару: в ній враховані витрати виробництва і транспорту, якість і доступність товару, навіть його свіжість, ну і, звичайно ж … чесність продавця;) Як то кажуть, в Китаї за будь-які гроші можна знайти будь-який чай.
У вас є який-небудь смачний, з фруктами, улун? Або пуер з шоколадом?
Смачний чай є. В хорошому чаї якраз і присутні аромати фруктів, шоколаду, сухофруктів і ягід. Але майте на увазі — спочатку хороший чай ніхто і ніколи спеціально ароматизувати не стане.
Який чай найкорисніший? Зелений?
Напевно, найкорисніший чай — це все-таки органічний чай. Про корисність конкретно зеленого чаю нам говорити важко — про це краще запитати у вчених. Але, за логікою речей, в зеленому чаї, який навмисно піддається мінімальної ферментації, найбільше природних речовин. Правда, найчастіше екстрагувати їх набагато складніше, ніж з інших чаїв
Пуер допомагає схуднути?
Схудненню більше допомагає правильне харчування і активний спосіб життя. Вживання пуеру можна віднести до правильного харчування, а енергію, яку він дає, можна застосувати для ведення активного способу життя. Але не спокушайтеся, пуер за вас жир не зжене. А ось думки, що приходять під час чаювання, можуть наштовхнути на те, щоб в цьому житті щось змінити)
А ТГ - це чай зелений?
ТГ — це улун. У Китаї чай систематизується за технологією ферментації і зберігання, по регіонах, сировини та ін. Саме Ті Гуаньінь відноситься до світлих улунів. До зеленого чаю це ближче, ніж до чорного.
Кращий пуер в млинцях?
Кращий пуер це той, який зробили з хорошої сировини, який добре і довго зберігався, ну і просто, — який подобається вам особисто. І в млинцях, і в розсипі є хороші чаї, а буває — ну просто шлак.
А навіщо ви поливаєте фігурки?
По-перше, для того, щоб віддати пошану чайним духам, і взагалі — тонкому світу) Жарт! Насправді це красиво, та й вода не розливається по чабані. Взагалі приємно мати на чайній дошці фігурку, яка тобі про щось нагадує.
Чим відрізняється зелений пуер від чорного
Відрізняються вони дуже сильно. Спільне в них, напевно, тільки сировина, регіон і, мабуть, форма млинців. А ось технологія відрізняється сильно …
Навіщо потрібен зливник?
Можна обійтися і без нього. Зливник з'явився порівняно недавно, коли мистецтво чаювання піднялося до небувалих висот завдяки тайванській чайній церемонії Гун Фу Ча. Злитий в чахай чай не перезаварюється і при відстої дрібні чаїнки залишаються на дні. При зливі в чахай в ньому відбувається рівномірне перемішування напою, після чого всім розливається однаковий за кольором, смаком і ароматом чай.
Різниця між чайником і гайваню
Чайник — хлопчик, гайвань — дівчинка. У чайника є носик і він з глини. Глина має пам'ять і краще підходить для темних чаїв і Шу пуеру. За чайником потрібен догляд, та й коштує він як правило дорожче. Злив з чайника відносно повільний.
Гайвань — посуд все-таки для повсякденного заварювання: фарфор або скло мити набагато легше, та й заварювати в гайвані можна у будь-який чай; супершвидкий злив не дозволить перезаваритися самому вибагливому чаю.
Навіщо при чаюванні прогрівають / промивають чашки?
А для того, щоб банально промити чашки від пилу і просто їх трохи зігріти. Тому як прогрівання посуду знижує тепловтрати і готує посуд до чайної церемонії. Є ще важливий нюанс — таким ось чином людина налаштовується на церемонію.
Властивості глини, чому ісинська?
У цьому регіоні містяться унікальні поклади пурпурової глини Цзи Ні, яка як раз ідеально підходить для чайників. До того ж цьому регіоні з давніх-давен завжди було багато справжніх майстрів гончарного мистецтва.
Як правильно зберігати чай?
По-перше, далеко від сторонніх запахів. Наприклад, не варто зберігати на кухні, і особливо поруч з кавою.
По-друге, тара повинна бути герметична. Правда цей пункт не стосується пуерів і хей-ча, які люблять дихати. Для них — читаємо знову пункт № 1!
По-третє, тара для зберігання повинна бути непрозора, бо світло потрапляти на чайний лист не має.
Четверте, для зберігання найбільше підходить кімнатна температура. У холодильнику або морозильнику рекомендується зберігати лише свіжі зелені чаї і світлі улуни, для яких таким ось чином можна продовжити їх термін придатності.
Який чай краще підходить для знайомства з чайною культурою?
Чаю так багато і він такий різний. Візьміть кожного виду потроху, щоб просто познайомитися. Білий, зелений, жовтий, парочку улунів, червоний, парочку пуерів і можна хей-ча. Гаразд! Жовтий і хей-ча спробуєте потім. А ось коли заварите і вип'єте інші чаї — вони відразу багато розкажуть вам про себе :)
Порада: беріть більше знайомого чаю, червоного (чорного) і зеленого. Більше шансів, що зацікавитесь.
Ну і порада № 2: завжди починайте знайомство з пробників! На 20-50 грам, наприклад.