Ваш кошик
Close Alternative Icon

FAQ

Яка різниця між Шу і Шен пуером?
Down Arrow Icon Minus Icon

Шу — чорний, постферментованний, штучно зістарений, молодий (технології всього близько 40 років) чай. Шу & mdash; це імітація витриманого Шен Пуер. Технологія вологого скиртування дозволяє всього за кілька тижнів ферментувати чай до такої міри, яка в природних умовах досягається лише за багато десятків років дозрівання.

Колір настою: темний, бурий, темно-рубіновий, & laquo; нафтовий & raquo ;.
Смак: горіхи, шоколад, дим, чорнослив, деревина.

Шен & mdash; зелений пуер, древній, простий і, в той же час, самий складний і цікавий чай. Повільно дозріває з року в рік; витриманий Шен має колекційну цінність.

Колір настою: світлий, жовтий, прозорий.
Смак: сильна кислинка, сухофрукти, солодкий післясмак.

Хороший чай тільки китайський?
Down Arrow Icon Minus Icon

І так і ні. Китайський в співвідношенні ціна-якість, звичайно, лідирує. А ще є індійські, кенійські, тайванські, лаоські чаї! Серед китайських і тайваньських більше високоякісного чаю для церемоній, а Кенія і Індія зараз більше виробляють повсякденний недорогий чай.

Навіщо зливати першу заварку?
Down Arrow Icon Minus Icon

Перша заварка зливається у темних чаїв для промивання чаю від неминучої для будь-якого великого виробництва пилу, смітинок, найменшого брухту та ін. І ще — пресованим чаям промивка допомагає розкритися.

Пуер дійсно закопують в землю?
Down Arrow Icon Minus Icon

Це легенда. Ми особисто чай не закопуємо, та й таких, хто б закопував — не знаємо. Але варто зазначити, що аромат сильно ферментованого чорного Шу Пуер насправді володіє певним земленистим відтінком. А ще — горіховим, деревним, шоколадним, вершковим і навіть ароматом чорносливу. І всі ці відтінки виходять в процесі виробничого процесу « У Дуй », або вологого скиртування чайного сировини.

Пуерчіка бахнув ввечері - всю ніч не спав ... там наркотики якісь або кофеїн зашкалює?
Down Arrow Icon Minus Icon

Так, дійсно, іноді чай тонізує так, що заснути не виходить. У чаї кофеїну міститься не менше, а часом і більше, ніж в каві, проте це не зовсім кофеїн, ця речовина іншого типу, вона впливає набагато м'якше. Звичайно, на ніч пити міцний чай не рекомендується, бо він все-таки тонізує. Але пам'ятайте: все це дуже індивідуально. Є люди, які запросто засинають після міцного Шу Пуеру

А про наркотики в чаї все ж скажемо, що китайський чай неодноразово перевіряли на наявність в ньому заборонених речовин і нічого такого там не виявляли.

Чому заварки такі короткі?
Down Arrow Icon Minus Icon

Це просто ще один спосіб заварити чай. Спосіб це називається пролив. Він прекрасно підходить для того, щоб оцінити весь спектр смаку і аромату якісного чаю.

В чайник або гайвань маленького обсягу (зазвичай 100-300 мл) кладеться досить багато (5-10 грам) чаю, і заварюється швидкими проливами по кілька секунд, з поступовим збільшенням часу заварки. Таким чином з чаю виходить 5-10 порцій якісного чаю.

Ну а якщо чайник великий, а чаю туди покласти трохи, напій можна приготувати класичним способом настоювання, але при цьому виходить всього одна заварка. Спробуйте заварити один чай різними способами і відчуйте різницю.

Можна мені молочний улун?
Down Arrow Icon Minus Icon

Звичайно, у нас є цей чай. А ще ми не тільки розповімо про нього, але і запропонуємо більш цікаві альтернативи. Адже молочний улун завжди ароматизований. А у нас є натуральні чаї, що мають виразну молочну нотку в ароматі і смаку без будь-якої ароматизації.

Для вашого чаю спеціальний посуд потрібен?
Down Arrow Icon Minus Icon

Без зайвого сектантства зауважимо, що спеціальний посуд потрібен для будь-якого чаю. А вже чайник це, термос або гайвань — вирішувати вам. Звичайно, ми любимо заварювати якісний чай в якісній посуді. Це не тільки естетика, але і функціональність. Ісинські чайники, порцелянові гайвані, маленькі піали і красиві зливники. З розвитком захоплень хочеться мати спеціальні речі для дорогого душі хобі.

Чому так дорого?
Down Arrow Icon Minus Icon

Хороший продукт недешевий. А чай — це продукт, в який вкладаються величезні зусилля: вирощування, збір, складна багаторівнева обробка. Плюс витрати на тривале зберігання, перевезення і продаж. В рази приємніше пити чай не дешевий, а хороший, який до того ж ще набагато корисніше для здоров'я і володіє виразними органолептичними властивостями. Його ресурс більший — він заварюється довше, а витрата менші. Спробуйте і оцініть хороший чай хоча б один раз, і подібні питання у вас більше не виникатимуть.

Чи можна варити чай?
Down Arrow Icon Minus Icon

Ми так називаємо спосіб приготування чаю на вогні. Але як такого варіння тут не відбувається, при закипанні процес відразу зупиняється. Це цікавий і гарний спосіб приготувати чай — « варіння по Лу Юй ». При цьому деякі чаї цікаво і по-новому розкриваються, а ще це дозволяє напоїти невеликою кількістю чаю більше гостей.

І про чифир. Ми ставимося до чаю з великою повагою і беремо від нього тільки хороше. Ми за здоровий спосіб життя, а при довгjve варінні чай стає отруйним.

Спробував у друга пуер - так це взагалі пити неможливо!
Down Arrow Icon Minus Icon

Пуер — це самобутній і трохи навіть екзотичний чай. Деякі закохуються в нього відразу, деякі, навпаки, починають пити різні чаї, а пуер тільки через якийсь час. Спробуйте пуери у нас. Для чайної процедури важливо все: вода, сам чай, посуд, спосіб заварювання, а також емоційний настрій.

Замовив пуер на AliExpress, там вийшло дешевше
Down Arrow Icon Minus Icon

Ціна — це комплексна оцінка будь-якого товару: в ній враховані витрати виробництва і транспорту, якість і доступність товару, навіть його свіжість, ну і, звичайно ж … чесність продавця;) Як то кажуть, в Китаї за будь-які гроші можна знайти будь-який чай.

У вас є який-небудь смачний, з фруктами, улун? Або пуер з шоколадом?
Down Arrow Icon Minus Icon

Смачний чай є. В хорошому чаї якраз і присутні аромати фруктів, шоколаду, сухофруктів і ягід. Але майте на увазі — спочатку хороший чай ніхто і ніколи спеціально ароматизувати не стане.

Який чай найкорисніший? Зелений?
Down Arrow Icon Minus Icon

Напевно, найкорисніший чай — це все-таки органічний чай. Про корисність конкретно зеленого чаю нам говорити важко — про це краще запитати у вчених. Але, за логікою речей, в зеленому чаї, який навмисно піддається мінімальної ферментації, найбільше природних речовин. Правда, найчастіше екстрагувати їх набагато складніше, ніж з інших чаїв

Пуер допомагає схуднути?
Down Arrow Icon Minus Icon

Схудненню більше допомагає правильне харчування і активний спосіб життя. Вживання пуеру можна віднести до правильного харчування, а енергію, яку він дає, можна застосувати для ведення активного способу життя. Але не спокушайтеся, пуер за вас жир не зжене. А ось думки, що приходять під час чаювання, можуть наштовхнути на те, щоб в цьому житті щось змінити)

А ТГ - це чай зелений?
Down Arrow Icon Minus Icon

ТГ — це улун. У Китаї чай систематизується за технологією ферментації і зберігання, по регіонах, сировини та ін. Саме Ті Гуаньінь відноситься до світлих улунів. До зеленого чаю це ближче, ніж до чорного.

Кращий пуер в млинцях?
Down Arrow Icon Minus Icon

Кращий пуер це той, який зробили з хорошої сировини, який добре і довго зберігався, ну і просто, — який подобається вам особисто. І в млинцях, і в розсипі є хороші чаї, а буває — ну просто шлак.  

А навіщо ви поливаєте фігурки?
Down Arrow Icon Minus Icon

По-перше, для того, щоб віддати пошану чайним духам, і взагалі — тонкому світу) Жарт! Насправді це красиво, та й вода не розливається по чабані. Взагалі приємно мати на чайній дошці фігурку, яка тобі про щось нагадує.

Чим відрізняється зелений пуер від чорного
Down Arrow Icon Minus Icon

Відрізняються вони дуже сильно. Спільне в них, напевно, тільки сировина, регіон і, мабуть, форма млинців. А ось технологія відрізняється сильно …

Навіщо потрібен зливник?
Down Arrow Icon Minus Icon

Можна обійтися і без нього. Зливник з'явився порівняно недавно, коли мистецтво чаювання піднялося до небувалих висот завдяки тайванській чайній церемонії Гун Фу Ча. Злитий в чахай чай не перезаварюється і при відстої дрібні чаїнки залишаються на дні. При зливі в чахай в ньому відбувається рівномірне перемішування напою, після чого всім розливається однаковий за кольором, смаком і ароматом чай.

Різниця між чайником і гайваню
Down Arrow Icon Minus Icon

Чайник — хлопчик, гайвань — дівчинка. У чайника є носик і він з глини. Глина має пам'ять і краще підходить для темних чаїв і Шу пуеру. За чайником потрібен догляд, та й коштує він як правило дорожче. Злив з чайника відносно повільний.

Гайвань — посуд все-таки для повсякденного заварювання: фарфор або скло мити набагато легше, та й заварювати в гайвані можна у будь-який чай; супершвидкий злив не дозволить перезаваритися самому вибагливому чаю.

Навіщо при чаюванні прогрівають / промивають чашки?
Down Arrow Icon Minus Icon

А для того, щоб банально промити чашки від пилу і просто їх трохи зігріти. Тому як прогрівання посуду знижує тепловтрати і готує посуд до чайної церемонії. Є ще важливий нюанс — таким ось чином людина налаштовується на церемонію.

Властивості глини, чому ісинська?
Down Arrow Icon Minus Icon

У цьому регіоні містяться унікальні поклади пурпурової глини Цзи Ні, яка як раз ідеально підходить для чайників. До того ж цьому регіоні з давніх-давен завжди було багато справжніх майстрів гончарного мистецтва.

Як правильно зберігати чай?
Down Arrow Icon Minus Icon

По-перше, далеко від сторонніх запахів. Наприклад, не варто зберігати на кухні, і особливо поруч з кавою.
По-друге, тара повинна бути герметична. Правда цей пункт не стосується пуерів і хей-ча, які люблять дихати. Для них — читаємо знову пункт № 1!
По-третє, тара для зберігання повинна бути непрозора, бо світло потрапляти на чайний лист не має.
Четверте, для зберігання найбільше підходить кімнатна температура. У холодильнику або морозильнику рекомендується зберігати лише свіжі зелені чаї і світлі улуни, для яких таким ось чином можна продовжити їх термін придатності.

Який чай краще підходить для знайомства з чайною культурою?
Down Arrow Icon Minus Icon

Чаю так багато і він такий різний. Візьміть кожного виду потроху, щоб просто познайомитися. Білий, зелений, жовтий, парочку улунів, червоний, парочку пуерів і можна хей-ча. Гаразд! Жовтий і хей-ча спробуєте потім. А ось коли заварите і вип'єте інші чаї — вони відразу багато розкажуть вам про себе :)
Порада: беріть більше знайомого чаю, червоного (чорного) і зеленого. Більше шансів, що зацікавитесь.
Ну і порада № 2: завжди починайте знайомство з пробників! На 20-50 грам, наприклад.