Як правильно заварити чай Пуер
Заварюємо чай ШЕН Пуер.
Чай стрімкий, яскравий, енергійний, сильний, з багатою палітрою відтінків смаку та аромату. І для того, щоб повною мірою насолодитися ним, в заварюванні необхідно бути трепетним.
Заварюемо Шен Пуер в чайнику:
- Температура води 80 градусів. Можна нижче, але не вище. Інакше, чай втратить свій аромат і дуже швидко перестоіт, ставши міцним.
- Прогріти чайник для заварювання, ополоснув гарячою водою.
- Заклад чаю 2 грамма на 200 мл води.
- Струснути чай в заварнику. Вдихніть аромат прогрітого чаю. Він чудовий.
- Промити чай. Налити трохи гарячої води і відразу ж злити.
- Заварюємо 3-5 хвилин. Не більше! Можна менше.
Час настоювання залежить від того, який чай ви хочете отримати. Якщо настояти шен пуер пару хвилин - чай вийде ароматний, ніжний, солодкий. Чим більше настоюється, тим міцніше стає смак, жорсткіше, агресивніше. І яскравіше відчувається дія чаю. Таким чином чай можна заварити кілька разів, отримуючи більш глибокий смак і аромат.
Заварюемо Шен Пуер в гайване 100-200 мл
- Обдайте заварник гарячою водою.
- Помістіть в нього чай близько 5 грамм і закрийте кришечку.
- Струсіть заварник кілька разів, відкрийте кришечку і вдихніть аромат прогрітого чаю.
- Залийте чай очищеною водою 80-90 ° С, так щоб вона покрила чайний лист і відразу ж злийте - таким чином ви промили чай і розпарити чайний лист, так щоб він краще розкрився)
- Відкрийте кришечку і знову вдихніть аромат чаю. Зверніть увагу, як він змінився.
- Залийте чай водою, настоюйте секунд (!) 5-15, розлийте по піалах ... вдихніть аромат, зробіть ковток, відчуєте смак ... насолодитеся їм ... спробуйте описати, які ноти відчуваєте ...
Таким чином заварюєте чай, поступово збільшуючи час заварювання, але не допускаючи перестої чаю, щоб не гірчив. Хороший шен дає близько 10 проток.
Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали.
Заварення Шу Пуера в чайнику:
- Чорні пуери заварюють водою 95 градусів
- Прогріти чайник, ополоснув гарячою водою
- Насипати чай, стандартний заклад - 1г чаю на 100 мл води. Добре і 2г (чайна ложка) на 100 мл для більш глибокого смаку і щільності настою
- Промити чай від чайної пилу: налити трохи гарячої води, розмішати і ВІДРАЗУ ж злити, поки чай не почав заварюватися.
- Залити чай водою 95 градусів. Настоюйте 5-10 хвилин.
- Можна і довше. Добре настоюється на підставці зі свічкою.
Заварення Шу Пуера в гайване 100-200 мл:
Заварюється аналогічно шен пуеру, тільки температуру для заварювання потрібно взяти вище - 95 градусів.
- Обдайте гайвань окропом.
- Помістіть в нього чай близько 5-7 грам
- Промийте чай
- Знову залийте чай водою, настоюйте секунд 15 - 20, розлийте по піалах ... таких проток можна зробити близько 10, поки смак чаю вам приносить задоволення.
Після закінчення чаювання обов'язково вдихніть аромат піали.
Пуер це чай загадка. Хтось осягає його міць відразу. Для кого потрібен час, щоб зрозуміти і відкрити його дя себе.
Хороший пуер варто того, щоб ПРИДІЛИТИ ЙОМУ ЧАС! Осягаючи мистецтво пуеру, відкриваєш шлях до себе.
Приємного чаювання!