Ваш кошик
Close Alternative Icon
Bag Icon

Лао Ча Тоу (老茶头)

Arrow Thin Right Icon
Лао Ча Тоу (老茶头)

Мудрий чайний майстер Лао Ча одного разу подав своїм учням дивний чай, схожий на спресовані нагетси. 

– Що це таке, Шифу? Ми ніколи раніше не бачили нічого подібного! – вигукнули вони

– Це «старі чайні голови» з гори Буланг. Цей чай не так легко піддається заварюванню, але якщо ви наберетеся терпіння і навчитеся відкривати цей чай, ви отримаєте з нього найсмачніший напій, повний солодкості. Цей чай навчить вас безцінним життєвим урокам. А тепер йдіть і зваріть це. Будьте терплячими та уважними. 

Лао Ча Тоу (老茶头) означає «Старі чайні голови». Це особливий тип пуеру – ферментованого чаю, поширеного в Китаї. Він має форму невеликих грудочок і є результатом агломерації під час обробки чаю Пуер. У порівнянні з розсипним чаєм Лао Ча Тоу багатший за вмістом і набагато стійкіший до заварювання. В результаті виходить більш густий і щільний чайний напій.

Наше Лао Ча Тоу:

Під час процесу бродіння пуеру працівники бризкають водою на купу чайного листя, що призводить до розвитку процесу бродіння. У цьому процесі час від часу необхідно вручну перевертати чайну купу, щоб уникнути перегріву чаю всередині. Після багаторазового перевертання чайне листя разом із соком виділить пектин. Оскільки пектин липкий, деякі листочки чаю злипаються, перетворюючись на грудочки. Зазвичай фермери, які виробляють чай, вибирають ці шматочки чаю, розв’язують їх вручну, а потім кладуть назад у купу чаю. Проте деякі з них занадто щільні і ламаються, якщо їх розв’язати. Тому вони йдуть в окрему купу і стають так званим «кусковим чаєм», який також називають «старими чайними головками». Загалом на Лао Ча Тоу припадає 0,8-1,5% від загального обсягу виробництва. Зайве говорити, що це рідкісний вид чаю.